01-31-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kuzu Kaburga Dolması
Kuzu kaburga dolması

MALZEMELER
2 su bardagi elma suyunda haslanmis Amerikan Pirinci
3 kg kuzu kaburgasi (pirzolasi) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma içi:
1 su bardagi dogranmis kereviz basi
1 çay bardagi dogranmis sogan
4 yemek kasigi tereyag veya margarin
2 su bardagi dilimlenmiş elma
1 çay bardagi ceviz
1 çay bardagi çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi baharat
YAPILIŞı
Kuzu kaburgasini kemikler yukariya gelecek sekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerlestirin Üzerine tuz ve biber serpin Yanmamasi için kemik uçlarini folyo ile sarin Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayin 200 derece firinda 30 dakika süre ile kizartin Diger tarafta genis bir tava içinde tereyagini eritin Kereviz ve sogani orta ateste pisirin Ocaktan indirin Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karistirin Kizarmis kaburganin içini bu malzeme ile doldurun Üzerini folyo ile kapatin ve 15 dakika daha pisirin Folyolari çikarin ve sicak olarak servis yapin

afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|