01-29-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Bisküvili Pelte
BİSKÜVİLİ PELTE
(Limonlu-Portakallı)
MALZEMELER:
250 gr hazır bisküvi
3/4 su bardağı limon suyu (1 bardaktan az)
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 bardak su
2 yumurta
1 küçük paket margarin (125 gr )
YAPILIŞi:
1- Rendelenmiş limon kabuğu ile şeker kaşıkla ezilir, limon suyu ve 2 bardak su konup karıştırılır, süzülür
2- 2 yumurta ile nişasta biraz limonata ile ezilir Sonra limonatanın hepsi katılıp karıştırarak pişirilir Koyulaşınca 1 paket yağ katılır (125 gr )
3- 25 cm çapında bir tepsi veya kalıp ıslatılır Bu pelteden 3- 4 kaşık konup yayılır
4- Kalan sıcak pelteye küçük küçük kırılmış bisküvi katılıp karıştırılır Kalıba boşaltılıp kaşıkla bastırarak düzeltilir
5- Buzdolabında 5- 6 saat veya bir gece bekletilip tabağa ters çevrilir
Not: İsterseniz pelte yerine kakaolu krema da yapabilirsiniz 2 yumurta, 2 kaşık kakao, 1 bardak şeker, 2 kaşık nişastayı karıştırıp yarım litre süt katarak pişirin Ateşten alınca 1 küçük paket margarin (125 gr ) katıp karıştırın Sıcak olarak kullanın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|