01-29-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çilekli Pelte
Çilekli Pelte
MALZEME
1 kilo çilek
3 su bardağı seker
5 kasık nişasta «yemek kaşığı 6 bardak su

YAPILIŞi :
Çilek sapları ayıklanarak bol su ile, kumu gidene kadar bir kaç defa yıkanır Ve sonra tel süzgeçten ezilerek geçirilir Bu ezilmiş çileğe, şeker su ve nişasta ilâve edilip, ağır ateş üzerindeki bir tencerede tercihan tahta kaşıkla ve hep ayni yönde olmak üzere devamlı karıştırarak yarım saat kadar pişirilir Karışım koyu kıvama gelince, evvildeh su ile ıslatılıp kurulanmamış bir cam kâseye dökülür Soğuduktan sonra cam kâse servis tabağına kapatılarak pelte şekilli olarak tabağa aktarılır Üzeri hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|