Yalnız Mesajı Göster

Kavun Peltesi

Eski 01-29-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kavun Peltesi



Kavun Peltesi

malzeme:
1 adet küçük kokulu kavun (şemen)
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
4 çorba kaşığı buğday nişastası


hazırlanışı:
Kavun ortadan kesilir, çekirdekleri boşaltılır, küçük küçük dilimlenir Bir tencereye alınarak çatalla iyice ezilir Üzerine şeker, nişasta ve su eklenir Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir Kaselere paylaştırılır (ya da bir tepsiye dökülür) Buzdolabında soğuttuktan sonra kasede (ya da dilimlenerek) servise sunulur

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla