01-29-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kavun Peltesi
Kavun Peltesi
malzeme:
1 adet küçük kokulu kavun (şemen)
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
4 çorba kaşığı buğday nişastası

hazırlanışı:
Kavun ortadan kesilir, çekirdekleri boşaltılır, küçük küçük dilimlenir Bir tencereye alınarak çatalla iyice ezilir Üzerine şeker, nişasta ve su eklenir Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir Kaselere paylaştırılır (ya da bir tepsiye dökülür) Buzdolabında soğuttuktan sonra kasede (ya da dilimlenerek) servise sunulur
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|