01-28-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Peynirli Ispanaklı Pay Tarifi
Peynirli Ispanaklı Pay tarifi
Malzemeler:
- 1 kilo ıspanak
- 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım kuru soğan
- 1 su bardağı ufalanmış az yağlı beyaz peynir
- 1 büyük domates
Üzerini örtmek için
- Ekmek hamuru veya ince ince kesilmiş yufkalar

Ispanakları iyice yıkayın ve ince ince doğrayın İnce ince doğradığınız soğan, sarımsak ve dilediğiniz baharatlarla, tavada biraz soteleyin İçine peynir koyacağımız için, ekleyeceğiniz tuz oranına dikkat edin Ardından karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine alın Peynirin yarısını ekleyip, karıştırın Üzerini ya ekmek hamuru ile, ya kendi yaptığınız basit bir hamur ile, ya da biraz sütle ıslattığınız yufka parçaları ile örtün Yufkaların üzerine kabuğunu kestiğiniz domatesleri dilimleyerek yerleştirin En üste kalan peyniri serpip, 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin
Tavsiye: İçine peynir eklediğimiz için, fazladan yağ koymaya gerek yok Bu şekilde, kalorisini de oldukça düşük tutmuş oluyoruz
Üzerine 1 yufka kadar hamur koyulduğunu ve toplam 4 kişi yenildiğini düşünürsek,
1 porsiyon peynirli ıspanaklı payın kalori değeri: 275 kkal
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|