Konu
:
Cevizli Kabak Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kabak Tatlısı
01-28-2010
#
1
Şengül Şirin
Cevizli Kabak Tatlısı
Cevizli Kabak Tatlısı
4 kişilik
Malzeme
:
1 kg balkabağı
200 gr kaymak
100gr ceviz
300 gr toz şeker
Sosu İçin
:
250 gr toz şeker
200 gr krema
200gr süt
Tarifi
Karamel sos için tozşekeri bir tencereye alın
Kısık ateşte iyice erittikten sonra süt ve kremayı karamelize olmuş şekere ilave edin
Soğuması için kenara alın
Kabak tatlısı için kabağı bir tencereye koyarak şekeri ilave edin
Üzerine 2 su bardağı su gezdirdikten sonra kısık ateşte pişirin
Kabaklar piştikten sonra suyunu süzerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra yuvarlak bir kalıp içine önce kabak püresinin 1/3’ünü yayın
Daha sonra kaymak, üstüne tekrar kabak püresi yayın
Ceviz serpip en üstü kabak püresi ile kapatın
Karamel sos ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul