01-28-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Bonfile
Fırında Bonfile
1 kişilik
Malzeme:
180 gram bonfile
4 adet mantar
1/2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı domates sosu
1 adet patates

Tarifi
Bonfileyi bir fırın tepsisine alın Önceden ısıtılmış 360 derece fırında pişirin Patatesi halka şeklinde doğrayıp yapışmaz yüzeyli bir tavada soteleyin Başka bir tavada tereyağı eritip ince kıyılmış soğan, sarımsak ve mantarı soteleyin Servis tabağına halka doğranmış patatesleri dizip üzerine bonfileyi alın Üzerine sotelediğiniz soğan, sarımsak ve mantar karışımını alın Dömiglas sosu gezdirip haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|