Konu
:
Kızarmış Muz Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kızarmış Muz Tatlısı
01-28-2010
#
1
Şengül Şirin
Kızarmış Muz Tatlısı
Kızarmış Muz tatlısı
Malzeme:
3 adet orta boy muz
15 gr Tereyağ Ballı
1/2 portakal
1 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
Tarifi:
Portakalın suyunu çıkartın
Muzları soyup büyük parçalar halinde diyagonal doğrayın
Tereyağı yapışmaz yüzeyli tavada eritin
Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar kızartın
Sonra muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin
Ardından tavayı tekrar ateşe alıp baloncuklar oluşana kadar daha kızartın
Tavadaki muzların sosla iyice harmanlanması için karıştırın
Muzları servis tabağına alıp üzerlerine kremayı dökün ve kabak çekirdeklerini serpin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul