Yalnız Mesajı Göster

Kızarmış Muz Tatlısı

Eski 01-28-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kızarmış Muz Tatlısı



Kızarmış Muz tatlısı
Malzeme:

3 adet orta boy muz
15 gr Tereyağ Ballı
1/2 portakal
1 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı kabak çekirdeği

Tarifi:
Portakalın suyunu çıkartın Muzları soyup büyük parçalar halinde diyagonal doğrayın Tereyağı yapışmaz yüzeyli tavada eritin Dilimlenmiş muzları ekleyin ve kahverengileşinceye kadar kızartın Sonra muzları ocaktan alıp portakal suyu ve esmer şeker ekleyin Ardından tavayı tekrar ateşe alıp baloncuklar oluşana kadar daha kızartın Tavadaki muzların sosla iyice harmanlanması için karıştırın Muzları servis tabağına alıp üzerlerine kremayı dökün ve kabak çekirdeklerini serpin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla