01-27-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kayısılı Pasta Kreması
Kayısılı Pasta Kreması
Malzeme:
100 gr kuru kayısı
1 kilo süt
100 gr tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Yapılışı:
Kayısıyı küçük küçük doğrayın ve 1 kilo suda pişirin Kalan suyuyla mikserde krema haline getirin Bir tencereye muhallebi haline getirdiğimiz kayısıyı, un, şeker, yumurta, sütü karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişiriniz Tereyağı ve vanilya katıp mikserle çırpın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|