Yalnız Mesajı Göster

Hindistan Cevizli Adana HalkasıHindistan Cevizli Adana Halkası

Eski 01-27-2010   #1
Şengül Şirin
Icon7

Hindistan Cevizli Adana HalkasıHindistan Cevizli Adana Halkası



Hindistan Cevizli Adana Halkası

2,5 su b un
2 su b su
50 gr margarin
3 veya 4 yumurta
1 tatlı k tozşeker
1 çay k tuz
1 çorba k irmik
1 çorba k hindistan cevizi
1 çorba k nişasta

şerbeti için:
3,5 su b tozşeker
2,5 su b su
1 dilim limon

üzeri için:
hindistan cevizi

kızartmak için:
sıvıyağ


HAZIRLANIŞI:
Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın
İçine tuzu ve şekeri de ekleyinDaha
sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak
pişirin Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya
bırakın Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın
En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin
Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurunElinizi
sıvıyağ ile yağlayınElinizin içine torba ile hamuru halka
şeklinde sıkıp soğuk yağa atın Tavanız dolunca altını
yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartınDaha önceden
hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti
emmesini sağlayın Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden
içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın
Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini
tavsiye ediyoruz uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak bir
lezzetİkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup
kullanmak gerekecek
Afiyet Olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla