Konu
:
Nar Çoşkulu Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Nar Çoşkulu Pasta
01-27-2010
#
1
Şengül Şirin
Nar Çoşkulu Pasta
Nar Çoşkulu Pasta
Malzemeler:
1 adet sade pastapan
4 su bardağı süt
1 su bardağı nar suyu
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
50gr
beyaz çikolata
Hazırlanışı :
Öncelikle nar suyunu elde etmek için yarım kilo nardan elde edeceğiniz tanelerden 1 avuç ayırıp kalanı önce rondoda ezip daha sonra süzgeçten geçirerek çekirdeklerinden ayırın
Bir tencereye unu 2 kaşık nişastayı ve sütü ekleyin
Ocakta kaynamaya başlayana kadar karıştırın
Kaynadığında şekerden bir kısmını ( 3 kaşık kadar) ayırarak kalanı ve vanilyayı kremaya ekleyin
Başka bir tencerede 1 kaşık nişasta ayırdığınız şeker ve nar suyunu kaynamaya başlayana kadar karıştırın
Bir kısmını pastanın üzeri için ayırın
Daha sonra hazırladığınız beyaz kremanın yarıdan fazlasını bir kaba alıp üzerine narlı kremayı ekleyin
Sonra bu karışımı narlı kremayı pişirdiğiniz tencereye alın ve bir taşım daha pişirin
Beyaz kremanın içerisine çikolatayı parçalara ayırarak ekleyin
Her iki kremayı da mikserle 5 dk
çırpın
Pastayı hazırlamaya başlarken kekin bir katını 4-5 kaşık sütle ıslatın
Narlı kremanın içerisine ayırdığınız taneleri ekleyin ve bu karışımı kekin üzerine yerleştirin
(Kremanın kıvamı yoğun olmadığından yoğunlaşması için bir süre bu şekilde bekletin ) Daha sonra ikinci kat keki yerleştirin
Yine üzerini süt ile ıslatın Beyaz kremadan süslemek için biraz ayırdıktan sonra kalanı ile pastanın üzerini kaplayın
Ayırdığınız kremayı pastanın üzerine resimdeki gibi sıkın
Ortada kalan kısımı ise ayırdığınız nar sosu ile kaplayın
Dolapta en az 3-4 saat dinlendirin
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul