01-27-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Gülsuyu Aromalı Sütlaç
Gülsuyu Aromalı Sütlaç

Malzemeler,
1 Çay bardağı pirinç
1,5 Su bardağı toz şeker
5 Yemek kaşığı nişasta
5,5 Su bardağı soğuk su
Yarım çay bardağı gül suyu
Hazırlanışı,
Pirinçleri bol suyla yıkayıp orta boy bir tencereye alın
Üzerine 2,5 su bardağı su ekleyin
Orta dereceli ateşte pirinçler şişene kadar pişirin
Tencereye 5 su bardağı su, toz şeker ve nişastayı ekleyin
Arada bir karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
Ocaktan indirmeye yakın gül suyunu ekleyin
Bir iki kez karıştırıp tencereyi ocaktan indirin
Kâselere pay edip buzdolabına kaldırın
Soğuk servis yapın
Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|