01-26-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Avcı Böreği
Avcı Böreği

Avcı Böreği
Malzemeler,
Krep hamuru için,
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Harcı için,
100 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Dışı için,
1 adet yumurta
1 kâse galeta unu
Hazırlanışı,
Böreğin harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Tavaya yarım yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın
Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun
Kıymayı tavaya ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin
Maydanoz, ceviz içi ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin
Harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin
Krep hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın
Yapışmaz tavaya bir miktar sıvıyağ döküp kızdırın
Krep harcından bir kepçe alıp tavaya dökün
İki tarafını da kızartın
Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi yapın
Kreplerin soğuması için kenarda bekletin
Soğuyan kreplerin içine kıymalı harcı koyup yayın
Rulo biçiminde sarın
Yumurtayı çırpın
Galeta ununu düz bir tabağa alın
Krepleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın
Tüm krepler bitene kadar aynı işlemi yapın
Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|