Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Eti Üretimi

Eski 01-21-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Tavuk Eti Üretimi



Tavuk Eti Üretimi




Eskiden tavuk eti, 16-18 hafta iyice beslenerek semirtilmiş tavuklardan ya da yumurtadan kesilmiş tavuklardan elde ediliyordu Günümüzde geliştirilen tavuk soyları son derece hızlı semirtilebilmekte, örneğin sekiz haftalık olduklarında 1,8 kilograma ulaşabilmektedirler Bu sürede verilen yem yalnız 4,5 kg dolayındadır Kesimlik piliçlerin üretildiği modern tavuk çiftliklerinde binlerce civciv, yem, su, gerekli ısı, ışık ve havalandırmanın otomatik olarak sağlandığı kapalı ortamlarda topluca yetiştirilmektedir Özel olarak hazırlanmış kesim yerlerinde kesilen, tüyleri yolu- nan, içi temizlenen ve ambalajlanan tavuklar ya hemen satışa sunulur ya da soğuk hava depolarına gönderilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla