01-21-2010
|
|
Yar'e
|
Hayattaki Çelişkiler
*Winston Churchill: Dünyada ortalıkta dolaşan bir sürü berbat yalan var, en kötüsü de yarısının doğru olması 
*Georg Hegel: Tarihten aldığımız ders, tarihten ders almadığımızdır
*Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır
*Doly Parton: Bu kadar ucuz görünmenin, ne kadar pahalıya mal olduğuna inanamazsınız
*Mark Twain: Hiç bir zaman okulumun eğitimimi engellemesine izin vermedim
*Kennedy: ABD, yerinde saymak için bile çok hızlı ilerlemelidir
*Bacon: Bütün vaktinizi çalışmaya adamak tembelliktir
*Zsa Zsa Gabor: Bir kız aşk için evlenmeli ve onu bulana kadar evlenmeye devam etmelidir
*Shakespeare: En sahici şiir, uydurma olandır
*Margaret Mead: Bir eşiniz daha olmadığını asla unutmayın Tıpkı diğer herkes gibi
*Woody Allen: Ölmekten korktuğumdan değil, sadece gerçekleştiğinde orada olmak istemiyorum
*Alan Bennett: Çok sıkı bir şekilde denetlendiği sürece, özgür ifadeden yanayım
*Niels Bohr: Kuantum fiziği kafanızı karıştırmadıysa onu tam olarak anlamamışsınız demektir
*Bob Hope: Bankalar, paraya ihtiyacınız olmadığını kanıtladığınızda size borç veren kurumlardır
*W Somerset Maugham: Emin olduğum tek bir şey varsa, o da insanın emin olabileceği çok az şey olduğudur
*Elisabeth Marbury: Arkadaşlarınız ne kadar zenginse, o kadar pahalıya patlar
*Coco Chanel: Bir kadının çıplaklığa en yakın olduğu an, en şık olduğu andır
*Napolyon Bonaparte: Aşkta zafer kazanan, kaçıp giden erkektir
*Charles Bukowski: Tabii ki bir insanı sevebilirsiniz, eğer onu yeterince tanımıyorsanız
*Soren Kierkegaard: Mükemmel aşk, insanın kendisini mutsuz edecek kişiyi sevmesidir
*Lionel Strachey: İstediğin kadını elde etmenin cezası, onu elinde tutmak zorunda olmandır
*Finley Peter Dunne: İyi kocalar bekar kalır, evlenemeyecek kadar düşüncelidirler
*Molly Mcgee: Bir erkek hiç neden yokken karısına çiçek getirmişse, bir nedeni vardır elbet
*Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur
*Oscar Wilde: Siyasi partilere bayılıyorum İnsanların siyasetten konuşmadığı tek yer orası kaldı
*Edmund Burke: Zayıf bir hükümet kadar baskıcı ve adaletsiz olanı yoktur
*Charles De Gaulle: Siyasetçi, efendi olabilmek için uşak gibi görünür
*Dwight D Eisenhower: Askeri açıdan güçlü olmamız gerekir, ancak belirli bir aşamadan sonra askeri güç, ulusal zayıflığa yol açar
*Çiçero: Adaletin aşırısı, aşırı adaletsizliktir
*Konfüçyüs: Asıl bilgi, insanın cehaletinin sınırlarını tanımasında yatar
*Eleanor Roosevelt: Yoksulluk çok pahalı bir lüks Maliyetini karşılayamayız
|
|
|