Yalnız Mesajı Göster

Kabak Patates Çalkama

Eski 01-17-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kabak Patates Çalkama



Kabak Patates Çalkama
Malzemeler

4 adet orta boy kabak
4 adet iri boy patates
1 baş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı
2 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuzçalkama için :
1 çay bardağı un
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


Yapılışı:
Kabakları ve patatesleri ayıklayıp yıkayın Patatesleri boylamasına ikiye bölün ardından kabakları da patatesleri de butunlugu bozulmadan enlemesine 2 şer mm kalınlığında dilimleyin ve tümü bir sıra kabak bir sıra patates olacak şekilde yağlanmış fırın kabına yan yana sıralayın Üzerlerine parmakla hafifce bastırarak fırın kabı içerisinde meyillenmesini sağlayın Sıraların aralarına bir baş sarmısağı dişlere ayırıp yerleştirin, üzerlerine zeytinyağı, tuz, kekik ve biberiyeleri gezdirin Karabiberi serpinYıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini aralara serpiştirin Fırın kabının üzerini örtmeden, daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin Kabak ve Patatesler fırınlanırken, çalkama malzemelerini karıştırıp cırparak hazırlayın Yaklaşık 40 dakika sonra fırından kabı alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz çalkama malzemesini gezdirerek dökün ve tekrar kabı fırına verin 10 -15 dakika sonra kabı fırından çıkartın, üzerini taze biberiye yaprakları ile süsleyerek, soğumadan servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla