01-14-2010
|
|
|
Yar'e
|
Kum ve Köpük'ten...
__Bugünün acısı, dünün hazzının anısıdır
__Anımsamak bir tür buluşmadır, unutmak ise bir tür özgürlük
__Yüreğimdeki mühür kalbim kırılmadan çözülebilir mi?
__Arkadaşlık her zaman için tatlı bir sorumluluktur, asla bir fırsat değil
__Ancak büyük bir acı veya büyük bir sevinç senin gerçeğini açığa çıkarabilir İşte böyle bir anda ya güneş altında çıplak danset, ya da çarmıhını taşı
__Şafağa ancak gecenin yolunu izleyerek ulaşılabilir
__Gariptir ki, kimi zevklerin tutkusudur, acılarımızın bir kısmını oluşturan
__Kuş tüyünde uyuyanların düşlerinin, toprak üzerinde uyuyanlarınkinden daha güzel olmadığı gerçeğinde, yaşamın adaletine olan inancımı yitirmem mümkün mü?
__Bana kulak ver ki, sana ses verebileyim
__Karşındakinin gerçeği sana açıkladıklarında değil, açıklayamadıklarındadır Bu yüzden onu anlamak istiyorsan, söylediklerine değil, söylemediklerine kulak ver
__Söylediklerimin yarısı beş para etmez; ama ola ki diğer yarısı sana ulaşabilir diye konuşuyorum
__Bir gerçek her zaman bilinmek, ama ara sıra söylenmek içindir
__İçimdeki yaşamın sesi, senin içindeki yaşamın kulağına ulaşamaz Yine de kendimizi yalnız hissetmemek için konuşalım
__Yaşam kalbini okuyacak bir şarkıcı bulamazsa, aklını konusacak bir filozof yaratır
__Zihnimiz bir süngerdir, yüreğimizse bir nehir Çoğumuzun akmak yerine, sünger gibi emmeyi seçmesi ne garip!
__Eğer kış, 'Baharı yüreğimde saklıyorum' deseydi, ona kim inanırdı?
__Öğretilerin çoğu pencere camı gibidir Arkasındaki gerçeği görürsün, ama cam seni gerçekten ayırır
__Haydi seninle saklambaç oynayalım Yüreğime saklanırsan eğer, seni bulmak zor olmaz Ancak kendi kabuğunun ardına gizlenirsen, seni bulmaya çalışmak bir işe yaramaz
__Neşeli yüreklerle birlikte neşeli şarkılar söyleyen kederli bir kalp ne kadar yücedir
__Evim der ki, 'Beni bırakma, çünkü burada senin geçmişin yaşıyor ' Yolum der ki, ' Gel ve beni izle, çünkü ben senin geleceğinim ' Ve ben hem eve, hem de yola derim ki, 'Benim ne geçmişim, ne de geleceğim var Eğer kalırsam, kalışımda bir ayrılış vardır; gidersem, ayrılışımda bir kalış 
__Adlandıramadığın nimetleri özlediğinde, ve nedenini bilmeden kederlendiğinde, işte o zaman büyüyen her şeyle beraber büyüyecek ve üst benliğine uzanacaksın
__Güzelliğin şarkısını söylersen eğer, çölün ortasında tek başına olsan bile bir dinleyicin olacaktır
__Eğer ağzın yemekle doluysa nasıl şarkı söyleyebilirsin? Ve eğer elin altınla yüklüyse, şükretmek için nasıl kaldırabilirsin?
__Sözler zamansızdır Onları zamansızlıklarını bilerek söylemeli ya da yazmalısın
__Şiir bir düşüncenin ifadesi değildir O, kanayan bir yaradan veya gülümseyen bir ağızdan yükselen bir şarkıdır
_HALİL CİBRAN_
|
|
|
|