Yalnız Mesajı Göster

Gelin Hanım Tatlısı

Eski 01-08-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Gelin Hanım Tatlısı



500 gr kayısı
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı haşlanmış pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı ceviz
1 Su bardağı üzüm
1 Çay kaşığı tarçın
6 Adet karanfil
1 Adet havuç rendesi
1 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı hindistancevizi



Hazırlanışı

Kayısıları akşamdan suya koyun
Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp 5 dakika haşlayın
Suyunu süzün ve soğutun
Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker ince rendelenmiş havuç ceviz robottan geçirilmiş üzüm tarçın koyun ve karıştırın
Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun
Kayısıları cam bir tepsiye dizin
Üzerine şekeri serpin karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun
Üzerini folyo ile kapatıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp tabağa dizin
Soğuk olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla