Konu
:
Gelin Hanım Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Gelin Hanım Tatlısı
01-08-2010
#
1
Şengül Şirin
Gelin Hanım Tatlısı
500 gr kayısı
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı haşlanmış pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı ceviz
1 Su bardağı üzüm
1 Çay kaşığı tarçın
6 Adet karanfil
1 Adet havuç rendesi
1 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı hindistancevizi
Hazırlanışı
Kayısıları akşamdan suya koyun
Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp 5 dakika haşlayın
Suyunu süzün ve soğutun
Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker ince rendelenmiş havuç ceviz robottan geçirilmiş üzüm tarçın koyun ve karıştırın
Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun
Kayısıları cam bir tepsiye dizin
Üzerine şekeri serpin karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun
Üzerini folyo ile kapatıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirin
Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp tabağa dizin
Soğuk olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul