01-07-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Hanımlar,Beyler Buyrun Pratik Bilgilere
Hanımlar,Beyler Buyrun Pratik Bilgilere

Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için
yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın

Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın
ve çatal ile delin Daha kolay pişecektir

Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz
Kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için
kızgın yağın içerisine bir dilim ekmek atın
Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz

Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde
bir miktar sirke kaynatın Bu işlem ilerde kızartmalarınızın
tavaya yapışmasını önleyecektir

Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun
içerisine bir adet defne yaprağı koyun

Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine
bir adet elma koyun 8 hafta boyunca
filizlenmesini ve büzüşmesini önler

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı
suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın
Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin
Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız

Bisküvileriniz yumuşamışsa onları
birkaç dakika fırınlayın

Peyniri kolay rendelemek için,
15 dakika buzlukta bekletin

Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,
elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin

Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine
koyduğunuz baharatlardan içine de koyun
Böylece daha lezzetli olur

Mantarların daha lezzetli olması için
pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve
limon suyu koyun, 5 dakika bekletin
Daha sonra pişirin

Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce
ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun
Böylece kekinizi pişirdikten sonra
kolayca çıkartabilirsiniz

Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra
buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz
çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz

Fırında tavuk kızartacağınız zaman
bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine
bastırarak iyice sürün Diğer yarısını ise tavuğun
içerisine yerleştirin
Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır

Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza
limon suyu sürerseniz, istemediğiniz kokulardan
kurtulmuş olursunuz

Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız
zaman bıçak ile kesmenize gerek yok
Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz
zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz

Domates salçanız çok ekşi ise
içerisine bir havuç rendeleyin
Havuç,salçanızı tatlandıracaktır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|