Yalnız Mesajı Göster

Karanfilli Armut Tatlısı

Eski 01-06-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Karanfilli Armut Tatlısı



Karanfilli Armut Tatlısı
Malzeme:

6 adet armut
12 adet karanfil
1 su bardağı Tozşeker
1 adet yufka
1 adet yumurta akı
1 çorba kaşığı Tereyağ
2 su bardağı su



Tarifi:
Armutların saplarını koparmadan kabuklarını soyun Karanfillerden her armuda gövdesine ikişer tane batırın Tozşekeri ve suyu bir kapta karıştırın Armutları tencereye dizin Şekerli suyu üzerine dökün Tencerenin kapağı kapalı olarak armutlar diriliğini fazla kaybetmeyecek şekilde haşlayın Bu sırada fırını 180 derecede ısıtın Tereyağını bir tavada eritin ılıyınca yumurta akı ile şekeri ekleyerek karıştırın Yufkanın tek bir yüzüne bu karışımı sürerek sıcak fırına verin Yufka kızarınca fırından alın Armutları kızarmış yufkanın üzerine yerleştirin Armutların üzerine kendi şurubundan hafifçe gezdirerek servis yapın

Not: Mevsim meyveleri ilede süsleyerek servis yapabilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla