Konu
:
Karanfilli Armut Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Karanfilli Armut Tatlısı
01-06-2010
#
1
Şengül Şirin
Karanfilli Armut Tatlısı
Karanfilli Armut Tatlısı
Malzeme:
6 adet armut
12 adet karanfil
1 su bardağı Tozşeker
1 adet yufka
1 adet yumurta akı
1 çorba kaşığı Tereyağ
2 su bardağı su
Tarifi:
Armutların saplarını koparmadan kabuklarını soyun
Karanfillerden her armuda gövdesine ikişer tane batırın
Tozşekeri ve suyu bir kapta karıştırın
Armutları tencereye dizin
Şekerli suyu üzerine dökün
Tencerenin kapağı kapalı olarak armutlar diriliğini fazla kaybetmeyecek şekilde haşlayın
Bu sırada fırını 180 derecede ısıtın
Tereyağını bir tavada eritin ılıyınca yumurta akı ile şekeri ekleyerek karıştırın
Yufkanın tek bir yüzüne bu karışımı sürerek sıcak fırına verin
Yufka kızarınca fırından alın
Armutları kızarmış yufkanın üzerine yerleştirin
Armutların üzerine kendi şurubundan hafifçe gezdirerek servis yapın
Not: Mevsim meyveleri ilede süsleyerek servis yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul