01-06-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Bademli Üzümlü Biftek
Bademli Üzümlü Biftek
Malzemeler :
• 8 adet dana bifteği
• 2 yemek kaşığı kabukları soyulup kıyılmış badem
• 2 yemek kaşığı kuru üzüm
• 4 yemek kaşığı tereyağ
• 4 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
• Tuz, karabiber

yemeğinin hazırlanışı:
Maydanoz, badem, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın Her bifteğin ortasına bu karışımdan birer kaşık koyup rulo şeklinde sarın Açılmaması için kürdanla tutturabilir ya da iple bağlayabilirsiniz Kızartma tavasında tereyağını eritin Ruloları ekleyip her yanını iyice kızartın Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip 20 dakika kaynatın Sıcak olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|