01-04-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kış Salatası
Kış Salatası
Malzemeler :
* 4 yumurta
* 1 su b toz şeker
* 1 p vanilya
* 1 p kabartma tozu
* 2 su b un
* Yarım çay b su
Kreması için:
* 2 su b süt
* 3 çorba k un
* 1 tatlı k vanilya şekeri
* 6 çorba k toz şeker
Krem şantisi için:
* 1 p çilekli toz şanti
* 1 5 su b süt
Üzeri için:
* vişne
* Çilekli çikolata
* pembe parça çikolata

Hazırlanışı :
İlk olarak kekini hazırlayın Bunun niçin yumurtaları karıştırma kabına kırın Üzerine şekeri kırarak mikserle köpürene kadar çırpın Daha sonra üzerine yarım çay b su, vanilya, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın
Kek çemberinin altını yağlı kâğıtla kaplayın Hazırladığınız kek hamurunu çembere dökerek 170 derecede pişirin Daha sonra keki soğuttuktan sonra 3’e ayırın
Bu sırada kremasını hazırlayın Bunun için tencereye süt, un, vanilya ve toz şekeri alarak çırparak pişirin Pişen kremayı soğumaya bırakın
Diğer tarafta krem şantiyi çırpın Üzerinden biraz alarak kremaya ekleyerek iyice çırpın ve yedirin
Kekin alt kısmını çembere alarak üzerini reçel suyu ya da biraz şekerli sütle ıslattıktan sonra kremanın yarısını üzerine sıvayın Daha sonra diğer keki de ıslatıp üzerine kapatın Kalan kremayı üzerine sıvadıktan sonra Parça çikolataları üzerineserpin En son kalan kekin de iç ksımını ıslatıp üzerine kapatın Pastayı krem şanti ve vişneler ile süsledikten sonra kenarlarını da pembe çikolata ile kaplayın Kalıbı ile 2 saat buzdolabınad bekeltip daha sonra soğuk olarak servis edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|