01-02-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kuzu Etli Kabak Fırın
Kuzu Etli Kabak Fırın Malzemeler
6 adet kabak
500 g kuzu kuşbaşı
3 yemek kaşığı bitkisel margarin
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı et suyu
Tuz ve karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş peynir

Tarifi
Kabakların kabuklarını kazıyıp ortadan ikiye böldükten sonra dilimleyin
Domatesleri rendeleyin Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp ince ince kıyınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Dereotunu kıyınız 
Yayvan bir tencerede bitkisel margarini kızdırıp,kızgın yağda kuzu kuşbaşılarına renk verdiriniz
Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı,kıyılmış sivri biberi,şekeri,sirkeyi ilave edip,soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz
Daha sonra içine tuz ve karabiber ve doğranmış kabakları ilave edip kavurunuz
Kabaklar hafifçe yumuşamaya başladığında yemeği fırın tepsisine alınız
Üzerine rendelenmiş domatesleri ve et suyunu döktükten sonra rendelenmiş peyniri ve kıyılmış dereotunu serpip, önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dak pişirip sıcak olarak servis ediniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|