12-31-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuklu İç Pilav
Tavuklu İç Pilav
Malzemeler:
Tavuk için:
1 adet fırın torbası
1 adet orta boy soğan
Tuz
Pilav için:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su yada et-tavuk suyu
4 yemek kaşığı tereyağı
1 adet et tablet bulyon
2 küçük paket kuşüzümü
2 küçük paket dolmalık fıstık

Pilav Yapılışı:
1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın
2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pirinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin
3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, önce dolmalık fıstığı içine atın biraz kavurun, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun
4-3 su bardağı sıcak suyu, kuşüzümünü ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın
5-İçine biraz tarçın ve karabiber atın
6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın
Tavukla birlikte servis yapın
Tavuk Yapılışı:
Tavuğu güzelce yıkayın ve tuzlayarak fırın poşetinin içine alın Soğanı 2 ye bölün ve tavuğun yanına koyarak poşetin ağzını bağlayın 180 derece fırında nar gibi olana kadar kızartın
İç pilavın yanında servis edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|