12-29-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Esmer Pirinç Salatası
Esmer Pirinç Salatası
Malzemeler:
1 5 su bardağı esmer pirinç
2 5 su bardağı su
1 soğan
1 dolmalık kırmızıbiber
2 kereviz
4-5 dal maydanoz
4 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
Yarım çay bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı limon suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Tarifi:
1 Pirinci yıkayıp süzün Ilık su ile ıslatıp 30 dakika bekletin Tekrar yıkayıp süzün Tencereye alıp 2 5 bardak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın
2 Soğan, kereviz ve dolmalık biberi temizleyip ince ince doğrayın Maydanozu kıyın Pirinç, maydanoz, soğan, dolmalık biber ve kerevizi büyük bir kapta harmanlayın Cevizleri teflon tavada 2-3 dakika hafifçe kavurun Soğuması için bir tabağa alın
3 Sos malzemelerini bir kapta karıştırın Sosu salatanın üzerine gezdirip harmanlayın Salatayı servis kâselerine paylaştırıp üzerine ceviz serpin ve bekletmeden servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|