Yalnız Mesajı Göster

Aşure

Eski 12-28-2009   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Aşure



Aşure
Malzemeler :

* 1 kgaşurelik buğday
* 2 su bnohut
* 2 su bkuru fasulye
* 500 grkuru kayısı
* 2 portakal kabuğu
* 3 elma
* 25 su bkuru üzüm
* 7 su btoz şeker
* 5 çorba kpirinç
* 2 su bsüt
* yarım çay bgülsuyu
* 1 limon kabuğu rendesi
* su
Kıvamını bağlamak için:
* nişasta
Üzeri için:
* nar
* ceviz
* fındık
* kuş üzümü
* tarçın
* incir
* dolmalık fıstık

Hazırlanışı :
İlk olarak aşurelik buğdayı yarı kıvamdan fazla pişirin Ardından üzerine yarı kıvamda pişirilmiş ya da bir gece suda bekletilmiş nohut ve fasulyeyi ekleyin Bir süre kaynadıktan sonra doğranmış kuru kayısıları ve portakal kabuğunu da ekleyin Tekrar bir süre kaynattıktan sonra yarı kıvamda pişirilmiş pirinci de suyu ile beraber ekleyin Dibinin tutmaması için sürekli karıştırmaya dikkat edin Kaynayan aşureye doğranmış elma ve suda bekletilmiş kuru üzümü de ilave edin Suyun kıvamını daha sonra ayarlamak üzere bir kısmını ekleyin Ardından gül suyunu ve sütü ekleyin Bir süre kaynattıktan sonra şekerini ekleyin Eğer az şekerli olmasını istiyorsanız miktarını azaltabilirsiniz

En son kıvamını bağlamak için nişastayı sulandırarak azar azar aşureye ekleyip karıştırın Biraz bir kaba alarak soğutup kıvamını kontrol edin Eğer buğdayınız kaliteli ise ve iyi kaynattıysanız nişastaya gerek kalmamaktadır

Pişen aşureyi kaplara paylaştırıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra nar, ceviz,fındık,kuş üzümü tarçın, incir ve dolmalık fıstık fıstık ile süsleyip komşularınıza dağıtabilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla