Konu
:
Muska Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Muska Tatlısı
12-26-2009
#
1
Şengül Şirin
Muska Tatlısı
Muska Tatlısı
Malzeme:
2 yufka
100 gr
ceviz içi dövülmüş
2 yumurta akı
2 su bardağı su
î/2 limon suyu
2 su bardağı su
1
5 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
Bir kapta iki yumurtanın akını pudra şekeriyle karıştırın
Çok ince dövülmüş ceviz içini ilave edip karıştırmaya devam edin
Diğer yandan bir kaba su, toz sekeri koyup şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın
Yufkaları 5-6 cm
eninde şeritler halinde kesin
Harcı bir şeridin baş tarafına koyun ve muska şeklinde katlayın
Bir tavada sıvı yağ kızdırın ve muskalan arkalı önlü yanmayacak şekilde kızartın
Kevgirle bir kağıt havlu üzerine yağını süzdürüp şerbete atın
Şerbeti çekince yine kevgirden alıp
servis tabağına koyun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul