12-26-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Baba Tatlısı
Baba Tatlısı
MALZEMELER
• 200 gram margarin
• 4 su bardağı un
• 1 tutam tuz
• 1 çorba kaşığı bira mayası
• 1 5 su bardağı su
• 5 adet yumurta
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker

YAPILIŞı
Bir buçuk su bardağı ılık şekerli suya mayayı ilave edip kabartın Unun ortasını havuz gibi açın İçine ılık mayalı suyu,
yumurtaları, tuzu ve eritip soğuttuğunuz margarini ilave edin Tüm malzemeleri hamur haline getirin Hamuru ılık bir ortamda iki misli kabarana dek dinlendirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Yuvarlak yassı şekiller vererek hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin Firma vermeden önce 15-20 dakika oda sıcaklığında bekletin Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında altı üstü pembeleşinceye dek pişirin Önceden pişirip soğuttuğunuz şerbeti fırından aldığınız sıcak tatlıların üzerine dökün Hindistan ceviziyle yada krem şantiyle süsleyerek servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|