Konu
:
Muğla Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Muğla Kebabı Tarifi
12-25-2009
#
1
b@ron
Muğla Kebabı Tarifi
Malzemeler:
200 gram füme et veya dana dil
200 gram çemensiz pastırma
1 adet kuzu böbreği (yüreği ve karaciğerinden oluşan karışım)
1 demet maydanoz
2 adet limonun suyu
1 bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 adet dolmalık biber
Yeteri kadar tuz karabiber
Soğan domates
Hazırlanışı:
Böbreğin, yüreğin ve karaciğerin yağlı, sinirli bölümlerini ayıklayın, kuşbaşı doğrayın
Füme et veya dili, çemensiz pastırmayı da aynı biçimde doğradıktan sonra çukur bir kaba koyun
Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, kekik ve karabiber serpip bir bardak zeytinyağı koyun
Soğuk bir yerde 3 saat dinlendirin
Dolmalık biberleri közleyin
Kabuklarını soyup etlere uygun bir büyüklükte doğrayın
Sakatatları zeytinyağında silkeleyip aralarına doğranmış biberlerden koyarak şişlere dizin
Izgarada veya alevsiz odun ateşinde pişirirken üzerine ara ara yağlı sostan sürün
Şişleri servis tabağına sırasını bozmadan koyun
İnce doğranmış maydanozlu soğan veya ızgarada pişmiş domatesle sıcak olarak servise sunun
__________________
b@ron
Kullanıcının Profilini Göster
b@ron tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul