12-20-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kestaneli Kurabiye
Kestaneli Kurabiye
Malzemeler
- 3 yumurta akı
- 250gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- bir tutam kakule tozu ( bir tutam karanfil tozu, zencefil de çok yakışır )
- 350 – 400gr çekilmiş badem
- 100gr kestane püresi
- 60gr un
- 1 tatlı kaşığı portakal kabugu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kakao
- ve süslemek için ½ tatlı kaşığı kakao

Yapılışı:
1- Yumurta aklarını kar yapın Pudra şekerini ekleyin 4 çorba kaşığı kadar bezeyi ayırın Daha sonra süsleme için kullanılacak
2- Vanilya, tarçın, kakule ve bademi ekleyip karıştırın Kestane püresi, un ve kakao ilave ederek yoğurun (Hafif yapışkan bir hamur olabilir ) Hamuru 4’ bölün ve her parçayı çapı 2,5 cm’lik rulolar haline getirin Streç folyoya sararak 2 saat buzdolabında bekletin
3- Fırını 130 C’ye ısıtın Rulolardan 1’er cm’lik dilimler kesin Biraz düzeltip yuvarlak hale getirin Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin
4- Süsleme: Daha önce ayrılan 4 çorba kaşığı bezeden 2 tatlı kaşığı ayırın ve yarım tatlı kaşığı kakao ile karıştırın Kurabiyelerin üzerine beyaz bezeyi sürün Ortalarına kürdanla bir damlacık kakaolu bezeden damlatın ve kürdanın ucuyla şekillendirin
5- Önce 130 C’de 15 dakika pişirin Sonra ısıyı 100 C’ye düşürerek 12-15 dakika daha pişirin Bezelerin sararmaması için fırında fazla bekletmeyin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|