12-18-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kayseri Yağlaması
Kayseri Yağlaması
Malzemeler
2 adet hazır bazlama-ben bim de satılanlardan aldım,bir arkadaş hazır satılan tortilla hamur ile yapmış bence o da güzel olabilir-
200 gr kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet domates
1kaşık salça
tuz,karabiber, pulbiber
1 kase yoğurt
2 diş sarmısak

Tarifi
Soğanı ince doğrayın,kıymayla beraber kavurun,rende domates ve salçayı ekleyin Üzerine 1 bardak kadar su ekleyin ve 10-15 dk daha pişirin Klasik yağlamada oldugu gibi bunun da kıymasının sulu olması gerekiyor
Bazlamaları ortadan ikiye kesin ve bir servis tabağına bir parçasını yerleştirin,üzerine kavurdugunuz kıymadan dökün,bütün katları bu şekilde hazırlayın
En üste sarmısaklı yogurt koyun ve kalan kıymadan 1-2 kaşık dökün,maydanozla süsleyin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|