Yalnız Mesajı Göster

Katmer (Antep Usulü)

Eski 12-16-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Katmer (Antep Usulü)



Katmer (Antep usulü)

Malzemeler
150 gr un,
1 çay bardagi su,
1 çay bardagi
tuz,
içi için:
2 yemek kasigi seker,
2 yemek kasigi çekilmis Antep fistigi,
100 gr süt kaymagi

Tarifi
Hamur malzemeler birbirine karistirildiktan sonra yogurulur Kulak memesi yumusakligina gelince avuç içiyle yumak haline getirilir Biraz ayçiçek yagiyla yaglanir ve bir saat dinlendirilir, hamur böylece hazir duruma getirilmistir Hamuru açmak için, yumak el ile ezilir daha sonra merdane ile büyütülür Elle havada çevirilerek açilir; kagit inceligine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanip dört köse haline getirilir Açilan hamurun ortasina iç malzemesi konularak, tekrar dört kösesinden içe dogru katlanir, tavaya yerlestirilerek firina sürülür 10-15 dakika firinda kizarincaya kadar pisirilir Katmer servise hazirdir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla