Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Pilav

Eski 12-13-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Nohutlu Pilav



Nohutlu Pilav
Malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
1/2 kg koyun kuşbaşı
tuz, karabiber



Hazırlanışı
Pirinçler ayıklanır, yıkanır, ılık tuzlu suda bekletilir Tekrar yıkanır, süzülür Koyun eti küçük kuşbaşı olarak doğranır Pilav tenceresinde sıvıyağ ile kavrulur Etin kendi suyu çekilene kadar pişirilir, tuzu ve suyu konulur, etler yumuşayıncaya kadar kaynatılır Yıkanmış pirinçler, ete ilave edilir 2-3 dakika harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişirilir 5 dakika dinlendikten sonra haşlanmış nohut katılarak karıştırılıp,
hemen kapak kapıtılır 1 dakika daha dinlendirilir Karabiber serpilerek servis edilir

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla