12-12-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Duvaklı Pilav
Duvaklı Pilav
Malzemeler
(6 kişilik)
Pilav için
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
15 gr tereyağı
Tuz
Kıymalı karışım için
250 gr yağsız kıyma
15 gr tereyağı
1 su bardağı badem içi
Tuz, karabiber

Tarifi
Pirinci 30 dakika tuzlu sıcak suda bekletip süzün ve bir kenarda bekletin Yağı tencerede eritip pirinci ilave edin Tahta bir kaşıkla 7-8 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurun Sicak suyu ilave edip bir taşım kaynatın Kısık ateşe alıp suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin Pilavı dinlendirmeye bırakın Ayrı bir tavada 4-5 yemek kaşığı su ile kıymayı kavurun Suyunu çekince yağ ilave edip kavurmaya devam edin Kavrulmuş bademler, tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın Pilavı servis tabağına alın Taze kekik ile süsleyip servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|