12-12-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kuru Fasulye Köftesi
Kuru Fasulye Köftesi
Malzemeler
1/2 Kg Kuru Fasulye (Akşamdan Islatılmış)
1 Orta Boy Soğan
75 Gr Kaşar Peyniri
1 Demet Maydanoz
1 Yumurta
1 Yumurta Sarısı
1/2 Su Bardağı Un (Fasulye Köftesinin Dışı İçin)
1/2 Su Bardağı Un (Fasulye Püresi İçin)
1/2 Su Bardağı Galeta Unu
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz, Kırmızı Biber, Karabiber
Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Hazırlanışı:
Fasulyeleri 3-4 su yıkayıp üzerini 2 parmak aşacak kadar suyla en az 12 saat ıslatalım, sonra tekrar yıkayalım Fasulyeleri basınçlı bir tencereye alıp, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım
Fasulyelerin suyunu süzelim Robot yardımıyla veya ezerek püre haline getirelim Tuzu ve baharatları, yumurta sarısını, rendelenmiş soğanı, peyniri, maydonozu, kabartma tozunu, unu ekleyerek iyice karıştıralım Fasulye püresini elimizi hafifçe yağlayarak iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve yuvarlak şekiller vererek hafifçe yassıltalım Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa batırıp çıkararak kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartalım Kızaran köfteleri emici bir kağıt üzerine alalım ve servis yapalım
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|