Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Tava (6 Kişilik)

Eski 12-10-2009   #1
peri
Varsayılan

Hamsi Tava (6 Kişilik)



HamsiTava (6 Kişilik)

Malzemeler
1350 gr Hamsi
15 Yemek Kaşığı Tuz
45 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)
6 Yemek Kaşığı Mısır Unu


Yemeğin Tarifi
Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl
Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir, diğer yüzünü de kızart
Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et
Notlar
Hamsi Tava, öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ve limonla, tek kap yemek olarak tüketilir Arkasından tatlı yeme alışkanlığı vardır Daha çok Karadeniz yemeği olarak bilinmekle birlikte, bugün hemen her yörede tüketilmektedir Hamsinin en çok bilinen pişirilme şeklidir

__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz
Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten

Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
Alıntı Yaparak Cevapla