Konu
:
Mayonezli Kefal
Yalnız Mesajı Göster
Mayonezli Kefal
12-10-2009
#
1
peri
Mayonezli Kefal
Mayonezli
Kefal
Malzemeler
1 adet büyük kefal
1 adet küçük baş sogan
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kereviz
1 adet defne yaprağı
1 kase rus salatası
Yarım kase mayonez
8-10 adet kornişon turşu
Yemeğin Tarifi
Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz
Ìçine havuç, kereviz, soğan, defne, tane biber, normalden biraz fazla tuz ve limon ilave edin
Orta ısılı bir ocakta balığı pişirin
Suda biraz beklettikten sonra çıkarıp soğutun
Etini kılçığından ve derisinden temizleyin
Başını ve kuyruğunu ayırın
Servis tabağına Rus salatasını yerleştirin
Üzerine iri parçalar halindeki kefali sıralayın
Üzerini mayonez ile kaplayarak balığın kafasını ve kuyruğunu yerleştirin
Balık şekli verin
Üzerine ince ince kesilmiş kornişonlarla pul görüntüsü verin
Limon ve maydanozla süsleyerek servise sunun
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin
Beklentisiz
Korkun ne olabilir ki?
Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten
Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
peri
Kullanıcının Profilini Göster
peri tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul