Konu
:
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)
12-10-2009
#
1
peri
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)
Maydanozlu
Balık
Fileto
(6 Kişilik)
Malzemeler
6 dilim tost ekmeği
4 adet beyaz etli balık filetosu
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 kg
patates
450 gr
ıspanak
75 gr
tereyağı
1 adet soğan
Limon sosu İçin:
225 gr
tereyağı
1 limonun suyu
1 çay bardağı et suyu
Yemeğin Tarifi
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin
Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün
Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun
Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın
Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın
180 derece fırında 15 dakika pişirin
Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun
Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın
Üstüne balığı yerleştirin
Sosu için, tereyağını eritin
Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin
Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın
Sosu balığın etrafına yayın
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin
Beklentisiz
Korkun ne olabilir ki?
Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten
Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
peri
Kullanıcının Profilini Göster
peri tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul