Yalnız Mesajı Göster

Kiremitte Lüfer (4 Kişilik)

Eski 12-10-2009   #1
peri
Varsayılan

Kiremitte Lüfer (4 Kişilik)





KiremitteLüfer (4 Kişilik)

Malzemeler
4 lüfer
10 mantar
2 soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıcak süt
1 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi
Balıklari temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin İyice yıkayıp süzgeçe alın Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın Tuz ve karabiber serpin Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin Soğanları soyup kıyın Margarini bir tavada eritin Unu ekleyip pembeleştirin Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin Koyulaşıncaya kadar pişirin
Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin Maydanozu serpin Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Kiremitte sıcak olarak servis yapın
LÜFER Denizlerimizin en lezzetli balıklarındandırBoylarına göre farklı isimleri alır 10 santime kadar Defne, 15 santime kadar çinekop, 20 santime kadar kaba çinekop, 25 santime kadar sarıkanat, 30 santime kadar lüfer, 30 santimden büyükse kofana Her türlü yemeği yapılır, özellikle ızgarası çok lezzetlidir

__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz
Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten

Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
Alıntı Yaparak Cevapla