Konu
:
Kiremitte Lüfer (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Kiremitte Lüfer (4 Kişilik)
12-10-2009
#
1
peri
Kiremitte Lüfer (4 Kişilik)
Kiremitte
Lüfer
(4 Kişilik)
Malzemeler
4 lüfer
10 mantar
2 soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıcak süt
1 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi
Balıklari temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin
İyice yıkayıp süzgeçe alın
Balıkların üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın
Tuz ve karabiber serpin
Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin
Soğanları soyup kıyın
Margarini bir tavada eritin
Unu ekleyip pembeleştirin
Sütü ve suyu azar azar döküp karıştırarak ilave edin
Koyulaşıncaya kadar pişirin
Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerleştirin
Maydanozu serpin
Doğranmış mantar ve soğanın balıkların çevresine paylaştırın
Mantarların üzerine beşamel sosu ince ince dökün
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Kiremitte sıcak olarak servis yapın
LÜFER
Denizlerimizin en lezzetli balıklarındandır
Boylarına göre farklı isimleri alır
10 santime kadar Defne, 15 santime kadar çinekop, 20 santime kadar kaba çinekop, 25 santime kadar sarıkanat, 30 santime kadar lüfer, 30 santimden büyükse kofana
Her türlü yemeği yapılır, özellikle ızgarası çok lezzetlidir
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin
Beklentisiz
Korkun ne olabilir ki?
Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten
Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
peri
Kullanıcının Profilini Göster
peri tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul