Yalnız Mesajı Göster

Palamut Pilakisi (6 Kişilik)

Eski 12-10-2009   #1
peri
Varsayılan

Palamut Pilakisi (6 Kişilik)





PalamutPilakisi (6 Kişilik)

Malzemeler
2 Büyük Boy Palamut
1 Orta Boy Kök Kereviz
4 Orta Boy Patates
4 Orta Boy Havuç
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Orta Boy Kuru Soğan
3 Orta Boy Domates
5 Diş Sarmısak
5 Su Bardağı Ilık Su
1 Çorba Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2-3 Defne Yaprağı
1 Demet Maydanozun Sapları
15 Limon
2 Çarliston Biber
1 Kalıp Yağlı Kağıt


Yemeğin Tarifi
Havuçları Temizleyin, ince ve ufak parçalar halinde doğrayın Patatesleri soyun, doğrayıp kararmaması için suda bekletin kerevizin yapraklarını kesip, çıkartın Kökünün kabuklarını soyup, patates gibi doğradıktan sonra unlu ve limonlu suda bekletin Soğanların kabuklarını soyup, yarım piyaz şeklinde doğrayın Sarmısakların kabuklarını ayıklayın İnce ince kıyın Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın, minik doğrayın
Bir tencerede zeytinyağını kızardıktan sonra soğan ve sarmısakları ilave edin Soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin Dilimlenmiş havuçları ilave edin, biraz da onları çevirdikten sonra domatesleri ekleyin Domatesler suyunu salıp çekince, su ilave edip ağzı kapalı olarak kaynatın
Havuçler yumuşamaya başlarken, kereviz ve patatesleri ilave edin Tuzu, şekeri ve defne yapraklarını koyun Maydanoz saplarını iple sıkıca bağlayın, lezzet vermesi için tencerenin içine atın Tüm sebzeler piştikten sonra, tencereyi ateşten alın, malzemenin bir kısmını fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı büyük bir cam kaba suyuyla beraber döşeyin
Palamut balıklarındanfileto çıkartıp dilimleyin veya balıkçıya çıkarttırın İsterseniz balığı dilimler halinde kestirebilirsiniz Balıkları sebzelerin üstüne düzgünce yerleştirin ve üstüne de kalan sebzeleri suyuyla beraber yayın Bir limonun suyunu sıkarak üstünde gezdirin Sapları ve çekirdekleri ayıklanıp ince doğranmış biberleri de üzerine yerleştirin
Yağlı kağıdı ıslatıp sıkın Düzeltip kenarları kabın veya tepsinin içinde kalacak şekilde yemeğin üstünü örtün Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Fırından çıkınca yemeğin içindeki maydanoz demetini çıkarın Servis sırasında üzerine çekilmiş karabiber serpin
Fileto Nasıl Çıkarılır Keskin bir bıçakla balığın kafasını ayrıdıktan sonra, kılçıklarla et kısmının arasına girin Kılçıkları hissederek dikkatlice kuyruk kısmına kadar gidin Elinizle et ve kılçık kısmını dikkatlice ayırarak fileto çıkarın Aynı işlemi öbür yüzü için de uygulayın

__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz
Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten

Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
Alıntı Yaparak Cevapla