Konu
:
Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)
12-10-2009
#
1
peri
Taze Soğanlı Baharatlı Alabalık (4 Kişilik)
Taze
Soğanlı
Baharatlı
Alabalık
(4 Kişilik)
Malzemeler
2 adet iri alabalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
Tuz
Yemeğin Tarifi
Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın
Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın
Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün
Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin
Taze soğanları ince doğrayın
Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın
Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin
Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin
Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin
Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir
Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur
Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin
Beklentisiz
Korkun ne olabilir ki?
Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten
Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
peri
Kullanıcının Profilini Göster
peri tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul