12-08-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Taratorlu Misket Köfte
Taratorlu Misket Köfte
Malzemeler:
Tarator İçin :
* 100 gram kıyılmış ceviz
* 2 dilim bayat ekmek
* Yarım limonun suyu
* 6 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* Karabiber, Tuz
Köfte İçin :
* 500 gram koyun kıyması
* 1 adet soğan
* 2 diş sarımsak
* 125 ml süt
* Karabiber ve tuz
* 3 çorba kaşığı un
* Kızartmak için 100 ml sıvıyağ
* 1 demet maydanoz
* 2 dilim bayat ekmek

Hazırlanması:
* Kıymayı geniş bir kaseye alın
* Soğan ve sarımsağı soyup küçük küpler halinde doğrayın
* Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın
* Soğan, sarımsak ve maydanozu kıymaya ilave edip iyice yoğurun
* Ekmeği sütle ıslatıp suyunu sıkın Ardından tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyin ve tekrar yoğurun
* Yağı bir tavada kızdırın Kıymayı yuvarlak toplar halinde şekillendirin Una bulayıp kızgın yağda kızartın Soğumayacak şekilde bekletin
* Tarator için cevizleri bir kaseye alın Ekmeği ıslatıp suyunu sıktıktan sonra cevizlere ekleyin Limon suyu ve yağı ilave edip iyice karıştırın
* Sarımsağı soyup ezdikten sonra 150 ml suyla karıştırıp cevizli karışıma ilave edin
* Taratoru tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra misket köfte eşliğinde sunun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|