12-04-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Mumbar Dolması
Mumbar Dolması
Malzemeler:
* 4 adet koyun mumbarı,
*300 gr orta yağlı kuzu kıyma,
* 2 su bardağı pirinç,
* 2 çorba kaşığı domates salçası,
* 2 yemek kaşığı pulbiber,
yeteri kadar tuz, karabiber
* 1 orta boy ince doğranmış soğan,
* 2 su bardağı su

Tarifi:
Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir Tersi çevrilen mumbarlar tuzla ve limon ve kimyonla iyice ovularak temizlenir Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir Kıyma, pirinç, salça, karabiber, tuz, soğan karıştırılarak 10 dakika yoğurulur Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir 2 su bardağı suyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|