Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Bulgur Pilavı

Eski 12-03-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kestaneli Bulgur Pilavı



Kestaneli Bulgur Pilavı
Malzemeler

10-15 adet kestane
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 su bardağı bulgur
3 subardağı et suyu
200 gr sadeyağ
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Kestaneleri bıçakla çizinAteş üzerinde kabukları ayrılacak duruma gelinceye kadar közleyinSoyduktan sonra iki üç parçaya bölünÜzümleri avuç içinde ufalayarak saplarını temizleyin ve yıkayınBulguru , kestaneleri ve kuş üzümünü tencereye koyunEt suyunu tuzlayıp kaynatınBulguru üzerine ilave edip kapağını örtünÜç dakika orta ateşte ve sonra kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirinTavada yağı kızdırın ve bulgur pilavının üzerinde gezdirinÜzerine tarçın serpip yirmi dakika çok kısık ateşte demlendirinTabağa alıp tavuk eti ve yoğurtla servis yaabilirsinizAfiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla