Konu
:
Kestaneli Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Bulgur Pilavı
12-03-2009
#
1
Şengül Şirin
Kestaneli Bulgur Pilavı
Kestaneli Bulgur Pilavı
Malzemeler
10-15 adet kestane
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 su bardağı bulgur
3 subardağı et suyu
200 gr
sadeyağ
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kestaneleri bıçakla çizin
Ateş üzerinde kabukları ayrılacak duruma gelinceye kadar közleyin
Soyduktan sonra iki üç parçaya bölün
Üzümleri avuç içinde ufalayarak saplarını temizleyin ve yıkayın
Bulguru , kestaneleri ve kuş üzümünü tencereye koyun
Et suyunu tuzlayıp kaynatın
Bulguru üzerine ilave edip kapağını örtün
Üç dakika orta ateşte ve sonra kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin
Tavada yağı kızdırın ve bulgur pilavının üzerinde gezdirin
Üzerine tarçın serpip yirmi dakika çok kısık ateşte demlendirin
Tabağa alıp tavuk eti ve yoğurtla servis yaabilirsiniz
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul