12-02-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patlıcan Musakka
Patlıcan Musakka

Malzemeler,
2 adet bostan patlıcan
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4-5 Dal maydanoz
Damak tadınıza göre pul biber, tuz
Kızartma için sıvı yağ
Hazırlanışı,
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup halka şeklinde doğrayın
Bol kızgın yağda patlıcanları kızartın
Fazla yağını alması için pişen patlıcanları havlu kâğıt üzerine çıkarın
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Tavada; 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun
Domatesin kabuklarını soyup rendeledikten sonra tavaya ekleyin
Kıyma, tuz ve pul biberi tavaya ilave edin
Kıyma suyunu çekene kadar pişirin
Kızarmış patlıcanları orta derinlikte servis tabağına alın
Üzerine kıymalı harcı yayın
Maydanozla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|