Yalnız Mesajı Göster

Yufka Kâsesinde Köfte

Eski 12-02-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Yufka Kâsesinde Köfte



Yufka Kâsesinde Köfte



Malzemeler,
Köfte Harcı için,
250 gram az yağlı kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kimyon, kekik
Yufka Kâsesi için,
2 adet yufka
Kürdan
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına köfte için gerekli malzemeleri alın
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Avucunuzun içinde yuvarlayıp düz bir tepsiye dizin
Yapışmaz tavaya bir miktar yağ koyup köfteleri hafif kızartın
Kızaran köftelerin soğuması için kenarda bekletin
Yufkaları düz bir zemine serin
Orta boy bir kâse yardımıyla yufkadan yuvarlaklar çıkarın
Çıkardığınız yuvarlak yufkaları üstü üste dizin
Her bir yufkanın içine bir adet köfte koyun
Ağız kısmının dağılmaması için kürdanla tutturun
Bol ve kızgın yağda kızartın
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla