Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Armut Tatlısı

Eski 11-27-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Zencefilli Armut Tatlısı



Zencefilli Armut Tatlısı
Malzemeler


4 kişilik
300 gr çırpılmış krema
50 gr tozşeker
Yarım tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı toz tarçın
Hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı zencefil tozu



Hazırlanışı

Fırını 190 derecede ısıtınDerin olmayan ısıya dayanıklı borcamı hafif yağlayın
Armutları soyup ikiye bölünÇekirdeklerini çıkartınKesilmiş kısımlarından kabınıza kapatarak dizin
Krema ,şeker,vanilya ,tarçın ,zencefil ve hindistan cevizi rendesini karıştırıp armutların üzerine dökün
30-35 dakika pişirinArmutlar yumuşayıp kızarıncaya kadar ara ara kontrol ederek pişirinSoğuk servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla