11-27-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Zencefilli Armut Tatlısı
Zencefilli Armut Tatlısı
Malzemeler
4 kişilik
300 gr çırpılmış krema
50 gr tozşeker
Yarım tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı toz tarçın
Hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı zencefil tozu

Hazırlanışı
Fırını 190 derecede ısıtın Derin olmayan ısıya dayanıklı borcamı hafif yağlayın
Armutları soyup ikiye bölün Çekirdeklerini çıkartın Kesilmiş kısımlarından kabınıza kapatarak dizin
Krema ,şeker,vanilya ,tarçın ,zencefil ve hindistan cevizi rendesini karıştırıp armutların üzerine dökün
30-35 dakika pişirin Armutlar yumuşayıp kızarıncaya kadar ara ara kontrol ederek pişirin Soğuk servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|