11-27-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Reyhanlı Makarna
Reyhanlı Makarna
Malzemeler
1 paket kelebek makarna
Haşlamak için 2 litre su
1 demet reyhan
1 demet taze sarımsak
3 ortaboy dometes
3 adet yeşil biber
3 tatlı kaşığı dometes salçası
Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz(suyuna)
1 tatlı kaşığı tuz(sosuna)
5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Hazırlanışı
Bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın
Kaynayan suya 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve makarnayı ilave edin 8-10dakika pişirin (arzunuza göre diriliğini ayarlayın)
Piştikten sonra 2 su bardağı soğuk su ekleyin ve süzün Tavaya 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyun taze sarımsakları ,yeşil biberi,reyhanı ve dometesi küp küp doğrayın önce yeşil biberi,sarımsağı ,dometesi salçayı,reyhanı sırasıyla soteleyin,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin,karıştırın ve ocaktan alın
Makarnaları servis tabağına alın hazırladığınız sosu ilave edin Karabiberle süsleyin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|