Yalnız Mesajı Göster

Karışık Pide

Eski 11-25-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Karışık Pide



Karışık Pide

Hamuru için;

1,5 tatlı kaşığı toz maya
1 fincan ılık süt
1 çay bardağı ılık su
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker

İçi için;

100gr kuşbaşı et
50gr kıyma
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 çay bardağı kaşar peyniri
tuz,karabiber

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağ

Tarifi
Mayayı, tuzu, şekeri bir kabın içine alın ve üzerine sütü ilave edip kaşıkla karıştırın Maya ve şeker eriyene kadar devam edinYavaş yavaş unu ilave edip çok yumuşak bir hamur yapınHamuru ikiye bölün ve yuvarlayıp bir yerde 5-10 dakika dinlendirinKuşbaşı doğranmış etleri zar büyüklüğünde küp küp doğrayıp küçültünDüdüklü tencerede 35dakika haşlayınKıymayı bir tabağa alın ve içine biberle domatesi doğrayın pişen etleri de ekleyin tuz ve karabiberini de ilave ettikten sonra hepsini güzelce karıştırın
Hamuru bir tezgahın üzerinde oval bir şekilde yaklaşık 35 cm büyüklüğünde merdaneyle açınHazırladığınız iç malzemeden üzerine yayın ve kenarlarını içe doğru katlayıp uçlarından birleştirinüzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirinfırından çıkarmadan evvel üzerine kaşar peyniri ilave edin Kaşarlar eridikten sonra fırından alınSıcakken üzerine eritilmiş tereyağı sürün

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla