11-25-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Karışık Pide
Karışık Pide
Hamuru için;
1,5 tatlı kaşığı toz maya
1 fincan ılık süt
1 çay bardağı ılık su
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
İçi için;
100gr kuşbaşı et
50gr kıyma
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 çay bardağı kaşar peyniri
tuz,karabiber
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağ

Tarifi
Mayayı, tuzu, şekeri bir kabın içine alın ve üzerine sütü ilave edip kaşıkla karıştırın Maya ve şeker eriyene kadar devam edin Yavaş yavaş unu ilave edip çok yumuşak bir hamur yapın Hamuru ikiye bölün ve yuvarlayıp bir yerde 5-10 dakika dinlendirin Kuşbaşı doğranmış etleri zar büyüklüğünde küp küp doğrayıp küçültün Düdüklü tencerede 35dakika haşlayın Kıymayı bir tabağa alın ve içine biberle domatesi doğrayın pişen etleri de ekleyin tuz ve karabiberini de ilave ettikten sonra hepsini güzelce karıştırın
Hamuru bir tezgahın üzerinde oval bir şekilde yaklaşık 35 cm büyüklüğünde merdaneyle açın Hazırladığınız iç malzemeden üzerine yayın ve kenarlarını içe doğru katlayıp uçlarından birleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin fırından çıkarmadan evvel üzerine kaşar peyniri ilave edin Kaşarlar eridikten sonra fırından alın Sıcakken üzerine eritilmiş tereyağı sürün
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|