11-23-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Şeker ve Şeker Yapımı
Şeker ve Şeker Yapımı
Bitkiler havadan aldıkları karbon dioksit ve kökleriyle emdikleri sudan kendileri için gerekli olan şekeri yapar {bak Fotosentez) Bu şeker, yeni dokuların ya da tohumların yapımında kullanılana kadar bitkinin içinde depolanır Değişik bitkilerde ve bitkilerin değişik bölümlerinde birbirinden farklı şeker türleri bulunur Bazı meyvelerde meyve şekeri (früktoz); bazı başka meyve, sebze ve tahıllarda üzüm şekeri {glikoz); şekerpancarı ve şekerkamı-şında sofra şekeri {sakaroz); sütte ise süt şekeri {laktoz) vardır

Karbon, hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan ve genel olarak şeker denen 100'den çok tatlı madde vardır Şeker vücudumuza ısı ve enerji sağlayan, ayrıca yağların oluşmasına yardımcı olan çok önemli bir besin maddesidir; ama gereğinden fazla yenirse, yağ olarak dokularda depolanıp şişmanlığa neden olur Şeker dişler için de son derece zararlıdır Arıtılmış şeker, içinde hiçbir vitamin ya da başka besleyici madde bulunmayan an karbonhidrattır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|